11 Şubat 2017 Cumartesi

Ben Ölmeden Önce / Michael Palmer Jetonya Kitap İncelemesi

kitap incelemesi jetonya
Orijinal Adı: The Second Opinion
Sayfa Sayısı: 432
Yayınevi: Martı Yayınları
ISBN: 9786053480082

Benim Gözümden:

   Petros Sperelakis, alanında çok başarılı bir doktordur ve ölümcül bir kaza geçirmiştir. Ona çarpan araç ise hiç iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Petros, hastanede felcin etkisinde, hiç kimseyle iletişim kuramadan yatmaktadır. Kitap boyunca da bu karaktere bizzat şahit olamayacağız. Çocuklarının ve çevresinin anlattıklarından aklımızda bir karakter profili oluşacak...

   Başarılı bir hekim olan Petros Sperelakis’in çocukları da birisi hariç doktordur. Doktor olmayan  Dimitri ise Asperger Sendromlu, bilgisayarlara karşı fazlasıyla ilgili ve değişik  akli yetenekleri olan biridir. Dimitri kardeşlerin en büyüğüdür. Ayrıca ikiz kardeşler olarak adı geçen Niko ve Selena da birer doktordur. Başkarakterimiz Thea ise en küçük kız kardeştir.

michael palmer kitap yorumu   Thea da Dimitri gibi Asperger sendromu ile savaşmış ve Dimitri’nin aksine, hastalığı yenip sosyal hayata uyum sağlayabilmış biridir. Thea diğer kardeşleri gibi babasının yanında kalıp onun imkanlarını kullanmak yerine kendine başka bir misyon seçmiştir. ‘Sınır Tanımayan Doktorlar’ grubuna katılarak Kongo’ya gitmiş ve orada görev yapmaktadır. Onun da Dimitri gibi değişik akli yetenekleri(güçlü hafıza vb.) vardır.  Babasının kaza haberini alınca hemen Boston’a döner. Thea ile babasının arası, geçmişte Thea’nın aldığı bazı kararlar yüzünden çok iyi değildir. Bu yüzden babasıyla kırgın ayrılmak istemeyen Thea kitap boyunca babası konusunda inadını sürdürecektir.  

   Thea geldiğinde herkes artık Petros’un fişinin çekilmesi gerektiğini, ümit olmadığını düşünüyordur ancak Thea buna kolay kolay ikna olmak istemiyordur. Felçli babasıyla iletişim kurmaya çalışacak, kazayı kurcalayacak ve kuşku uyandıran durumlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca hastanedeki kanser hastalarından Haley ile de bir arkadaşlık kurar.  Böylece kuşku uyandıran durumların sadece babasının kazası ve tedavisinde değil, hastanenin işleyişinde de ortaya çıktığını fark eder. Kuşkularının peşinden giden başkarakterimiz Thea ile birlikte kendimizi büyük olaylar silsilesinin içerisinde buluyoruz. Ardından bize hastanenin güvenlik görevlilerinden Dan Cotton da katılıyor.

   Thea; hastane yönetiminin kaynak yaratma, aktarma ve kullanma konusundaki skandallarından babasının kazasına kadar her şeyi kurcalamıştır ve bu birilerini rahatsız etmiştir. Bununla birlikte Thea için tehlikeli ve koşuşturmacalı bir hayat başlamıştır. Tüm bu cevapsız soru yumaklarını çözmek için abisi Dimitri ve Dan Cotton ona yardım etmeye çalışır. Hastanede, bu güvensiz ortamda kim iyi, kim kötü anlamakta zorlanan ve kuşkularının peşinden giden Thea ‘yı bu kitapta yalnız bırakmayın ve onun yanındaki yerinizi alın, pişman olmayacaksınız.  

   Kitabı temin ettiğimde temponun bu kadar yüksek olacağını hiç beklememiştim.Doktor ve yazar  Michael Palmer  bu kitap sayesinde hayatıma iyi bir izlenimle girdi. Kitabın içeriğinden rahatça yazarın tıp sektöründen olduğunu anlayabiliyorsunuz. Birikimlerini aşırıya kaçmadan kitabın içine yedirmiş ve sıkılmamamızı sağlamıştır. Ayrıca yazar bize, gerçek hayatta sorgulamadan güven duyduğumuz doktorluk ve tıp sektörünün kötü niyetle nasıl kolayca kullanılabileceğini göstermiştir, aklımıza yeni yeni soru işaretleri ekmiştir.

Keyifli okumalar…
----------------------------------------------------------------------
Goodreads Puanı: 3.75 / 5.00


jetonya puanlama sistemi
Jetonya Puanı: 3.20 / 5.00
----------------------------------------------------------------------



Kitaptan Dikkat Çeken Alıntılar:
Bu dünyada ne yaptığını biliyormuş gibi görünürsen kimse seni durdurup 'Ne yapıyorsun?' diye sormaz.

Bu Yazımı Sosyal Medya Hesaplarınızda Paylaşın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder