11 Şubat 2017 Cumartesi

Merhaba: Jetonya'da Yaşam Başladı

hoş geldin jetonya

Merhabalar,

   Hayatları boyunca insanların daima anlatacakları bir şeyler olmuştur. Haliyle bizim de zihnimizi akıtacağımız bir mecraya ihtiyacımız olunca yolumuz buraya düştü. Çevrenize dikkat ettiyseniz siz de fark edeceksiniz ki sohbetlerimiz büyük oranda dedikodulardan oluşuyor. Siz nitelikli sohbetlere yeltenseniz bile konuşma bir süre sonra seviyesini kaybederek gıybetin pençesine takılıyor.

   Çok donanımlı olduğumu iddia etmiyorum ama elimden geldiğince seviyeyi düşürmemeye çalışacağım. Benim beklentim ise yeni kitaplar ve yazarlar keşfetmek, iyi okurlarla tanışmak, belki de kitap alışverişine girmek; araştırırken, okurken, yazarken öğrenmeyi sürdürmek…Ben, öğrenmenin ve okumanın cazibesini keşfedip de bırakan birini hiç görmedim...
                                                                                                                                          
Puanlama

  Puanlama sistemimi sağ tarafta sabit olarak göreceksiniz ama başlangıç yazımda da belirtmek istedim. Yazılarımda size fikir vermesi amacıyla kitabın hem Goodreads puanını hem de naçizane kendi puanımı belirteceğim. Kitaplara 1'den 5'e kadar puanlar(küsüratlı da olabilir) vereceğim. Her puan grubunun sözlü anlamını aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

jetonya puan değerlendirme
Kitap Yazılarım Hakkında

  Profesyonel kitap yorumcusu değilim, sadece bir okuyucuyum. Her kitaba inceleme yapmam ancak elimi ve zihnimi kaşındıran kitaplara da kayıtsız kalamam. Zaten bu blogu da bu kaşıntıyı gidermek için açtım. Yazılarımın sonunda sizi kitaba ısındıracak alıntılar da bulabileceksiniz. Henüz oluşmamış Jetonya sakinlerine iyi okumalar ve iyi bloglar diliyorum.

                                      Jetonya’da yaşam başladı…

Bu Yazımı Sosyal Medya Hesaplarınızda Paylaşın

9 yorum:

  1. Hoş geldin, umarım blog ömrün uzun ve dolu dolu olur. Birilerine bir şeyler katabildiğin ve birilerinden kazandığın bilgilerle kendini yetiştirdiğin bir süreç olur senin için.

    YanıtlaSil
  2. Blog dünyasına hoşgeldin. Umarım uzun soluklu ve dolu dolu bir yolculuk olur bu.
    Şimdilik blogunu pek sevdim, yazılarını bekliyor olacağım, okumayı öğrenmeyi seven insanlarla anlaşmak daha kolay, en azından benim için. :)
    Bloguna girdiğimden beri merak ediyorum, Jetonya'nın anlamı ne, bunu blogda yazdıysan da görmedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum, çok teşekkür ederim :)Öğrenmenin tadını aldık artık kitabı ömür boyu kapatamayız. Blog açmaya niyetlendikten sonra birkaç dakika düşünmenin eseri: Jetonya. Bildiğim bir anlamı yok, sadece akılda kalan ve değişik bir şey amaçladım :)

      Sil
    2. Cidden akılda kalan bir isim, hemde hoş. Artık yazılarını bekliyorum. Yardıma ihtiyacın olursa falan elimden geleni yapmaya çalışırım, ilk zamanlar adapte olmak zor olabiliyor. 😊

      Sil
    3. Yardım öneriniz için çok teşekkür ederim. Yavaş yavaş atıyorum acemiliği :)

      Sil
  3. heeey peki söleseneeee, kaşıntılarına iyi geldi miiiii :), sonraa bi deeee yazarlar kitaplar keşfettin miiii, blogunu sevdin miiiii, hımmmm başkaaa, yazdığın kitapları seviyom onu dicektim bi deeee, şu kitap fuarını annatsana bi deee bi ara yazıyla amaaa :) jetonya da ne güzel bi isim ama :) üvercinkaaa güzel diyosuuun ben edip abiciyiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) :) yoğun bir gündem sunmuşsun bana :) Ben de bir Jetonya geçmiş raporu yazmayı planlıyordum aslında. Birkaç gezi yazısı ve kitap yorumu yazmayı da planlıyorum. Senin belirttiklerinle beraber bunları da en kısa zamanda paylaşacağım umarım.

      Sil